כל מי שהיה מעורב אי פעם בתהליך שיפוץ חדר אמבטיה, בטוח שנתקל כבר במונח בעל השם המצחיק משהו "אינטרפוץ". המאמר הזה בא להסביר מה עומד מאחורי השם הזה – מילולית ומעשית.
נתחיל דווקא מהחלק המילולי – אינטרפוץ על שום מה?
ובכן, השם לקוח מהביטוי הגרמני unter Putz, שמשמעותו היא "מתחת לטיח".
למעשה אינטרפוץ מתייחס לכל אביזר המותקן מתחת לטיח כגון: ברז, מפסק חשמל וכו'. אולם בישראל המילה השתרשה בעיקר לברז עם מנגנון אינטרפוץ.
ברז אינטרפוץ
מה זה ברז אינטרפוץ?
ברז עם מנגנון אינטפוץ הינו ברז מיקסר בעל ידית אחד דרכה ניתן לווסת הן את עוצמת המים, והן לכוון את הטמפרטורה שלהם – הכל באמצעות הזזת הידית לצדדים (לוויסות הטמפרטורה) ולמעלה ולמטה (לוויסות עוצמת הזרימה).
מנגנון האינטרפוץ עצמו עשוי מחלקי פלסטיק, מותקן בתוך הקיר ונסתר מהעין והוא מחבר בין הברז לצנרת המים.
יתרונות האינטרפוץ
- מראה אסתטי נקי מאוד – רק ברז מתכת אחד בניגוד למנגנונים מיושנים יותר הכוללים ידיות ניפרדות למים חמים וקרים. כמו כן ברז האינטרפוץ קל יותר לניקוי בדיוק מאותה הסיבה.
- שמירה על טמפרטורה מועדפת – לאחר סיום המקלחת ניתן להשאיר את המנגנון מכוון לטמפרטורה הנעימה לנו ביותר גם לשימושים הבאים.
- נחשב לברז איכותי שנשמר לשנים רבות ולבחירה המועדפת ברוב הבתים
חסרונות האינטרפוץ
- מחיר- ברז איטרפוץ יהיה לרוב יהיה יקר יותר מברז פשוט
- מורכבות ההתקנה – התקנת מנגנון האינטרפוץ מחייבת בדרך כלל עומק של לפחות 10 ס"מ מאחורי אריחי המקלחת. כמו כן ההתקנה מורכבת יותר מאשר התקנת ברז פשוט.
- תיקונים – למרות שברזי אינטרפוץ נחשבים לאמינים מאוד, תקלות בהחלט יכולות לקרות, ובמקרים אלו התיקון יהיה מורכב יותר מאשר תיקון ברז רגיל, שכן הוא מחייב את חשיפת המנגנון שמאחורי האריחים.
למרבה המזל רוב ברזי האינטרפוץ מתוכננים מראש כך שהמנגנון מוטמע בדיוק מאחורי ידית הכיוונון, ויהיה ניתן להגיע אל המנגנון בקלות וברוב המקרים ללא שבירת קירות/ אריחים. כדאי לקחת נושא זה בחשבון בבואכם לבחור את ברז האינטרפוץ החדש שלכם.
סוגי מנגנוני האינטרפוץ
כל ברזי האיטרפוץ עובדים על אותו העיקרון, אולם הם ניבדלים זה מזה במספר היציאות שהמנגנון מאפשר.
בכל המנגנונים תמיד יהיו שני פתחי כניסה – למים חמים ומים קרים.
- במנגנון הפשוט ביותר, אינטרפוץ 3, יהיו לנו בנוסף פתח יציאה אחד המיועד לחיבור לראש המקלחת.
- במנגנון אינטרפוץ 4, יהיו לנו שני פתחי יציאה: לראש המקלחת וכן יציאה נוספת לברז תחתי למילוי דלי/ אמבטיה.
- מנגנונים מורכבים יותר, כגון אינטרפוץ 5 ו – 6, יכללו יציאות נוספות למשל עבור מערכות עיסוי (ג'טים), ראש גשם, מפלים וכו'.
עבור רוב הבתים אינטרפוץ 3 או 4 יתנו מענה מצויין, והם הנפוצים ביותר בשימוש.
לסיכום
ברזי אינטרפוץ נפוצים מאוד בארץ ובעולם, ולא בכדי.
יחד עם זאת מומלץ לבחור את הברז בקפידה – לוודא שיש אחריות על כל המנגנון, ושניתן יהיה במידת הצורך לפרק את הברז ולהגיע בקלות למנגנון שמאחוריו עם מינימום הרס לקיר ולאריחים.
עכשיו כשאתם כבר יודעים מהו האינטרפוץ, לא נותר לנו אלא לאחל לכם מקלחת מהנה ושלעולם לא יגמרו לכם המים החמים 🙂