מדי חודשיים מגיע לתיבת הדואר שלכם חשבון המים. החשבון הזה לרוב לא מגיע לסכומי עתק ורובנו נוטים לשכוח ממנו באותה המהירות בה הוא נזרק לפח. אבל חשוב מאוד להקפיד לעבור על חשבון המים, כדי לזהות מקרים בהם החשבון צמח מסכום קטן וידידותי לכמות כסף לא מבוטלת. במקרה כזה לא כדאי לשלם ולשכוח, אלא לשים לב למה שהחשבון מבשר לכם: כנראה שיש בעיה במערכת המים של הבית, ואם לא תתקנו אותה, חשבון מים גבוה יהיה רק הראשון ברשימת הנזקים.
אל תיבהלו, ההקדמה הזו לא נועדה להפחיד אתכם אלא רק להדגיש את חשיבות תשומת הלב במקרים של נזילות ובעיות בצנרת. לשמחתנו, הפתרון לבעיות מים הוא למצוא אנשי מקצוע טובים ומהימנים שיבצעו איתור נזילות, יתקנו וישקמו את נזקי המים. אבל כדי לגרום לכם להבין במה מדובר ולעזור לכם למצוא את הפתרון הטוב ביותר, הרכבנו עבורכם מדריך שיעזור לכם בכל השלבים, מאיתור הנזילה ועד לפתרון המיוחל.
ראשית, בואו נרד לצנרת: ממה נגרמת נזילה?
ברוב המקרים הבעיה מתחילה משחיקה טבעית של הצנרת. למרות הניסיון המתמיד לבנות את הצינורות מחומרים עמידים וחזקים, הטבע עושה את שלו ואחרי זמן מה נוצרים סדקים במערכת שעלולים להתפתח לנזילות. במקרים אחרים, הרכבה לקויה של הצנרת עלולה לגרום לפרצות בנקודות החיבור. גם שינויי טמפרטורה במהלך החורף עלולים להזיק לצינור. אחרי הכל, דחיסה של ליטרים רבים של מים בתוך אותו צינור, עם הצטברות של אבנית ואשפה, היא עניין לא פשוט גם לצינור החזק ביותר…
מהו הנזק הניגרם מנזילה?
אחרי שהצינור נפרץ או החל לנזול, המים חודרים לסביבה ומתחילים לחולל נזקים. רטיבות גוררת עובש בקירות, סדקים והתפוררות טיח, פטריות ואפילו עלולה לגרום להרס לתשתית הבית. הריח המתפתח כתוצאה מבעיות אלו מעיק ולעתים הופך למפגע בריאותי. בנוסף, מגע של רטיבות בחוטי חשמל ובמכשירי חשמל עלול לגרום למצבים בלתי הפיכים: פיצוצים, שריפות, קצרים ואסונות מסכני חיים. בקיצור, עסק לא נעים, ולכן רצוי להימנע ממנו ולהקפיד על איתור נזילות בשלב מוקדם ככל האפשר, כדי לא לתת לרטיבות זמן לחלחל ולהתפשט ברחבי הבית.
כיצד נאתר את הנזילה?
אם לפני חמישים שנים לא היה מנוס מפירוק מסיבי של הרצפה או הקירות כדי לאתר את מקור הנזילה, דבר אשר גרם לנזקים ועוגמת נפש גדולה, היום קיימות הרבה דרכים מתקדמות לביצוע איתור נזילות ללא הרס. כדי לבצע איתור נזילות ללא הרס, איש המקצוע ישתמש באחת או יותר ממספר שיטות מתקדמות:
בדיקה חיצונית פשוטה: איש המקצוע כבר פגש נזילה או שתיים בחייו, ולעתים יוכל לאתר את הנזילה ממבט חיצוני על סמך סימני הרטיבות.
שימוש בגז לאיתור נזילה: בנזילות חיצוניות לבתים השיטה הזו יעילה במיוחד. היא כוללת החדרת גז (לא רעיל) לצנרת, שעולה מנקודת הנזילה ומאותר על ידי חיישן. שיטה יעילה ומתקדמת במיוחד שמאפשרת איתור נזילות מורכבות בתנאי שטח שונים.
איתור נזילות במצלמה טרמית: מצלמה מיוחדת שמבדילה בין טמפרטורות שונות, וסורקת את האזור לפי ההבדל בין נקודות מים לנקודות יובש.
שימוש במצלמה: אל הצנרת מוחדרת מצלמת סיב אופטי עמידה שמצלמת את הצנרת מבפנים ומאפשרת לנו לבחון את מקור הנזילה.
מידע נוסף אודות איתור נזילות תוכלו למצוא בקישור הבא > https://www.medi-test.co.il/
איך איש המקצוע יפתור את בעיית הנזילה?
לאחר שגילינו בדיוק איפה נוצר פיצוץ סורר או סדק בעייתי, איש המקצוע שולף את ארגז הכלים ומתחיל בעבודה הטכנית: פתיחת מקום הנזילה (רצפה או קיר) והחלפת או תיקון הצנרת במקום הנזילה. השלב האחרון יהיה סגירת האזור, ריצוף חוזר ופרידה לשלום – בתקווה שלא תצטרכו לטפל בעוד נזילות בשנים הקרובות…
אולם, לפני שתשאירו את כל הסיפור מאחוריכם, מומלץ לשים לב לעניין אחרון: בדיקת הרטיבות באזור הנזילה. גם אם הנזילה תוקנה והמים הפסיקו לנזול, יש לאתר רטיבות שהצטברה באזור עד כה ולטפל בה, כדי שלא ייגרמו מפגעים נוספים ונזקי משנה. לשם כך, היעזרו באיש המקצוע ושלחו דגימה מהאזור לבדיקת תכולת רטיבות במעבדה. במידת הצורך, יש לבצע ייבוש תת רצפתי בעזרת מכשור תואם.
לא עניין גדול, נכון?
אמנם היווצרות נזילה אינה רצויה מלכתחילה, אבל כיום – עם קצת עירנות ועיניים פקוחות – איתור נזילות ותיקונן הוא עניין שניתן לפתור ברוב המקרים ללא טרחה ונזקים גדולים. אז שיהיה בהצלחה (ואל תשכחו לקרוא את חשבון המים).