בתעשיית המזון יש שימוש נרחב בצינורות העשויים מנירוסטה למטרות מגוונות כגון שאיבה והולכת נוזלים או מוצקים ולהולכת מוצרי מזון שונים. הצנרת למזון מוצק או נוזלי, לרבות משקאות שונים, חייבת לעמוד בתקנים המחמירים והקפדניים ביותר בתעשייה, הצינורות חייבים להיות עמידים וחזקים, סטריליים לחלוטין, והם חייבים לעמוד בלחצים ובתנאי עבודה קשים.
צינור לתעשיית המזון משמש בעיקר להולכה של מוצרי מזון ומשקאות מסוגים שונים, לשאיבה, ולפינוי פסולת מוצקה או נוזלית בשלבי הייצור השונים. אלו דגמים ייעודיים של צנרת המיוצרת מחומרים המאושרים לשימוש למזון כמו אישור על ידי ה-FDA, הצינורות עמידים בפני רוב הכימיקלים והם מתאימים לטווח רחב של טמפרטורות.
הזמנת צינורות פלב"מ / נירוסטה לתעשיית המזון
נירוסטה היא פלדה בלתי מחלידה (פלב"מ) המוגדרת כסגסוגת ברזל בשילוב כרום בכמות של 10.5% לפחות מהמשקל של הסגסוגת. לנירוסטה יש תכונות ייחודיות לכן היא מתאימה גם לתעשיית המזון, מאחר ונירוסטה אינה מחלידה והיא עמידה במיוחד בפני שתוך, כלומר קורוזיה.
העמידות הגבוהה של פלדת אל חלד בפני היווצרות כתמים ותופעת השתוך, כמו גם המחיר הנמוך יחסית של הנירוסטה והברק המאפיין את הפלב"מ, הפכו את הנירוסטה לחומר מבוקש לייצור מגוון מוצרים וסוגי צינורות. בין השאר מייצרים מנירוסטה סירים, מחבתות, סכו"ם ומבחר מוצרים נוספים למטבח הביתי והתעשייתי, כולל כיורים וכמובן צנרת.
כדאי לדעת כי נירוסטה נחשבת לחומר גלם ירוק וידידותי לסביבה כיוון שניתן למחזר אותה ב-100%. יש סוגים רבים של פלדת אל חלד בתעשייה, לא כל סוגי הנירוסטה מתאימים לצינורות המיועדים תעשיית המזון, לכן חשוב לפנות לחברה מקצועית ומובילה המתמחה בין השאר בייצור צינורות לתעשיית המזון.
הצינורות המיוצרים מנירוסטה המתאימה לתעשיית המזון מגיעים בטווח רחב של מידות, עובי ורמות גימור. הצינורות האיכותיים והמומלצים לתעשיית המזון על כל גווניה ורבדיה עשויים מנירוסטה כמו 304 או 316, על הצינור מוטבע סימן L או H, אלו וריאנטים המציינים ריכוז של פחמן נמוך או גבוה במתכת, וחשוב להתייחס לכך בעת בחירת הצנרת למפעלי מזון ולשימושים אחרים בתעשיית המזון.
חברה המתמחה בייצור ואספקת צנרת נירוסטה לתעשיית המזון מקפידה על שימוש בפלדת אל חלד בעלת ריכוז נמוך של פחמן, לכן חשוב לוודא כי מזמינים צנרת מסוג L304 או L316, קל לרתך את הצינורות מפלב"מ, הצינורות נוחים לעיבוד ולהתקנה, אך יש לבצע ריתוכים נכונים ומקצועיים כדי למנוע בעיות כמו קורוזיה בנקודות תפרי הריתוך.
התקנים העיקריים לצינורות נירוסטה המיועדים לתעשיית המזון הם:
- תקן 270 – A ASTM. צינורות נמדדים לפי תקן זה באינצ'ים. יש להתייחס לקוטר החיצוני ולמידות המילימטריות NW.
- תקן 11850 DIN. הצנרת נמדדת לפי תקן זה במילימטרים. יש להתייחס לקוטר החיצוני (עובי הדופן) ולמידות האינצ'יות.
- צינורות נירוסטה לתעשיית המזון אפשר לחבר בריתוך או בעזרת אביזרי צנרת למזון העומדים בתקנים כמו SMS, RJT, A3 או DIN.