במטבח, במקלחת ובשירותים, בבית של כל אחד מאיתנו מתחת לכיור, מסתתר לו חלק חשוב במיוחד בצנרת הביתית, שלא כולם יודעים עד כמה משמעותי לשמור עליו נקי, תקין ועובד. החלק הזה הוא כמובן הסיפון, וכדי שתבינו בדיוק למה הוא משמש ולמה חשוב כל כך לוודא שהוא נקי ועובד כמו שצריך הכנו עבורכם את המאמר הבא.
מהו סיפון ומה תפקידו?
הסיפון הוא אותו חלק פלסטיק שיושב ממש מתחת לכיור שלכם, ומשמש כ"שומר הסף" של הצנרת הביתית: תפקידו הוא לדאוג לניקוז המים מן הכיור, לוודא שמוצקים שעלולים לסתום את הצנרת לא יעברו ממנו אל הביוב, וכן לחסום את דרכם של ריחות רעים וגזים מזיקים מלעלות מן הביוב אל הכיור.
איך בנוי סיפון?
הסיפון בנוי משני חלקים עיקריים: הראשון הוא צינור פלסטיק, שבשפה המקצועית נקרא "ברך", והוא שדואג לנקז את המים מן הכיור. החלק השני הוא כוס משקעים, המחוברת אל ה"ברך" ונמצאת שם על מנת לרכז את הפסולת המוצקה היורדת מן הכיור, למנוע את היסתמות הצנרת ולחסום את הריחות הרעים מלעלות מעלה ולהשתחרר בבית.
סוגי סיפונים
בשוק קיימים מספר רב של סיפונים, המיועדים לחדרי אמבטיה, מטבח ושירותים, חלקם מיוצרים כאן בישראל וחלקם מיובאים אלינו מיצרנים שונים מרחבי העולם. רצוי תמיד לבחור בסיפון בעל תו תקן ישראלי.
באופן עקרוני, ישנם שני סוגים עיקריים של סיפונים:
סיפון שרשורי – זהו סיפון המאופיין בגמישות, כשבמקרה שלו הברך היציבה של הסיפון הקשיח מוחלפת בצינור פלסטיק גמיש ודק, שלכל אורכו עוברת ספירלה מתכתית, מה שגורם לו להיראות כמו קפיץ, שיכול להיפתח, להיסגר או להתקפל.
כדאי מאוד לדעת שאמנם מחירו של סיפון שרשורי יהיה לרוב נמוך ב-50% ממחירם של סיפונים קשיחים איכותיים, אבל איכותו נוטה להיות ירודה, הוא מתייבש מהר, נסדק ומוביל לנזילות ולשאר בעיות צנרת וריחות רעים מהביוב, כך שהוא איננו מומלץ.
סיפון קשיח – זהו הסיפון הסטנדרטי, המקובע בחוזקה למקום ואינו ניתן להעברה ממקום למקום אלא מיועד רק לכיור אליו הוא מחובר. כאמור, הוא מורכב מצינור ומכוס משקעים, אותה ניתן לרוב לפתוח על ידי סיבוב החלק התחתון לצרכי ניקוי הסיפון (רק לא לשכוח לשים מתחת דלי…).